´
Portalen Interaktiv

Golvet betyder mer än du tror


Bilden är skapad i Tarketts 3D Showroom

Ett och samma rum kan få helt olika utseende beroende på vilket golv du väljer.

När det gäller golv i de olika delarna av bostaden så är det självklart att du bestämmer dig för vilken typ utav golv du skall ha i de olika rummen. Du kanske känner sig helt övertygad om att du vill ha ett klinkergolv i hallen och badrummet, då gärna i kombination med golvvärme. Likaså kan du säkert känna dig trygg i ditt val av sovrumsgolv och att många väljer ett massivt trägolv just till sovrummet är ingen hemlighet. Ett massivt trägolv ger en väldigt speciell känsla av värme och äkthet som ofta känns bra att välja till just sovrummet. Helt naturligt är det inte heller lika stort slitage på ett sovrumsgolv som i en hall, så att valet ofta faller på just sovrummet är fullt naturligt.

Samtilga golv i artikeln tillverkas av Tarkett

Köket känns som ett lite svårare utrymme att välja golvbeklädnad till. Man vill ha ett tåligt och snyggt golv som ändå är behagligt att gå på, vid många tillfällen och ibland långa tider i sträck, utan att bli trött i ryggen. Denna kombination är inte alltid lika lätt att hitta. Ett äkta trägolv är behagligt att gå på men kan vara lite känsligt för om du skulle tappa en gryta eller en vass kniv på golvet. Ett klinkergolv blir i gengäld extremt tåligt men också väldigt mycket hårdare att gå på och garanterat kras om barnen tappar ett glas i golvet. Ett alternativ är ett slitstarkt laminatgolv. Idag finns det laminatgolv som ser ut som både trä, klinker och sten, beroende på vad du föredrar.

Oavsett vilket material du väljer till ditt golv så är inte valen klara i och med detta. Nu kommer nästa stora fråga: Vilken effekt vill du skapa i ditt rum? Hur vill du att din inredning och dina väggar skall upplevas? Har du tänkt på att färgtonen du väljer på ditt golv kommer att bli väldigt avgörande för hur hela ditt rum kommer att upplevas?

 

I ett lite mindre rum kan det vara en fördel att hålla sig till de ljusare färgtonerna, då ett ljust golv alltid gör att rummet upplevs större. Har du dessutom ljusa möbler så blir helhetsintrycket väldigt luftigt och lätt. Ljuset reflekteras bättre och du kan till och med få en liten trång kokvrå att upplevas ljus och luftig.

 

Raka motsatsen till ett ljust och lätt golv är det mörka tunga golven. Här är ett exempel som visar ett svartborstat ekgolv som ger väldigt mycket fokus till golvet. Tillsammans med en ljus inredning och en läcker kryddig färgsättning på väggarna blir den här kombinationen både effektfull och läcker. Tack vare den vita inredningen tar inte det mörka överhanden utan blir bara en vacker färgklick i det här köket.
På de 4 bilderna ovan i artikeln har du sett ett och samma kök och förhoppningsvis har du också kunnat se och förstå vikten av att man tänker till ordentligt innan man väljer färgton på sitt golv. Man kan liksom inte välja valnöt bara för att grannen hade valnöt och att det, hos dem, var väldigt snyggt. Troligen har ni inte samma möbler förövrigt och ett golv i valnöt kommer att upplevas på två helt olika sätt i era två bostäder.

 

Har du istället en mörk träinredning i ditt kök och undrar vilken färg på golv som kan passa bra så har vi ett förslag även där. Att först se till de detaljer som redan finns i köket, i det här fallet rostfria vitvaror och ett grafitgrått stänkskydd och bänkskivor i sten. Om helheten upplevs tung, vilket den gör i detta exempel, är vårt tips att man väljer ett ljusare golv som lättar upp känslan lite. Här har vi valt en ljust grå ton som matchar de rostfria vitvarorna och kombinerat det tillsammans med en ljus väggfärg som också går åt det grå hållet. Vi har fortsatt en gemensam nämnare i köket, nämligen gråtoner, men med en lättare och mera livfull ton än om vi hade valt ett mörkt golv till den redan mörka inredningen.

 

Samma sak gäller i ditt badrum. Har du en vacker badrumsmöbel som du gärna vill framhäva så låter du golv och väggar gå i ljusa toner, i alla fall om badrumsinredningen är mörkbrun som i det här fallet. Oavsett om det är kakel och klinker eller våtrumsmatta och en väggmatta du väljer så kommer alltid de ljusa tonerna i badrummet att upplevas som om de gör badrummet både mer strikt och korrekt och dessutom lite större än det i själva verket är. Med de gröna mjuka tonerna får du istället fram en härligt kryddig ton som passar perfekt tillsammans med den mörka inredningen. Här bildar färgvalet en mjuk helhet tillsammans med din badrumsinredning och den sticker inte ut lika mycket som i det ljusa alternativet. Många tycker också om den ombonade känslan som ett färgat badrum ger och i ett lite större badrum behöver man aldrig vara rädd för att använda sig av lite mer mättade och kryddiga färgkombinationer.

Här på Golvportalen kan du hitta tillverkare av alla slags golv och under varje rubrik hittar du de som är specialiserade på just den kategorin som du har valt, exempelvis trägolv.
På annonsörernas hemsidor kan du enkelt få uppgifter om återförsäljare nära dig.

Lycka till med ditt val av golv och tänk nu på att du har alla chanser att skapa precis den känslan du själv vill ha, i vart och ett av rummen, med hjälp av ditt golvval.

Samtliga exempelbilder i artikeln är hämtade från Tarketts hemsida. Klickar du på bilderna kommer du till olika platser på Tarketts hemsida.

 


Epoque är ett klassiskt golv i plank eller 2-stavs utförande. Planken har fasade kanter so


RELATERADE ARTIKLAR:


Renovera ditt golv

Renovera ditt golv

En golvrenovering kan göra större skillnad än man kan ana...

Renovera ditt golv Renovera ditt golv
Våtrumsmattor

Våtrumsmattor

Med våtrumsmatta i badrummet får du ett säkert och vattentätt skal....

Våtrumsmattor Våtrumsmattor
Bambugolv

Bambugolv

Ett nytt och fräscht alternativ som dessutom är miljövänligt. Bambugolven har definitivt kommit för att stanna....

Bambugolv Bambugolv
Funktionella underlagsgolv

Funktionella underlagsgolv

Visst är det ytan och det som ögat ser som räknas men har du missat det viktiga underarbetet så har du också förlorat den stora njutningen med ditt golv....

Funktionella underlagsgolv Funktionella underlagsgolv
Vackra stengolv

Vackra stengolv

Vad kan väl vara vackrare än ett golv i sten?...

Vackra stengolv Vackra stengolv
Sköt om ditt golv

Sköt om ditt golv

När vi njuter av vårt nylagda golv, som allra mest, är tanken på hur vi skall ta hand om och bevara det, som allra minst....

Sköt om ditt golv Sköt om ditt golv

 SENASTE ARTIKLARNA:


Rätt golv på rätt plats

Rätt golv på rätt plats

Ett golv är inte alltid vad det ser ut som......

Rätt golv på rätt plats Rätt golv på rätt plats
Inred med massivt trägolv

Inred med massivt trägolv

Med massiva trägolv i hemmet skapar du en naturlig känsla rakt igenom huset...

Inred med massivt trägolv Inred med massivt trägolv
Hitta ditt golv på Golvportalen

Hitta ditt golv på Golvportalen

Här kan du få massor av bra tips när du söker nytt golv...

Hitta ditt golv på Golvportalen Hitta ditt golv på Golvportalen
Behagliga hem med korkgolv

Behagliga hem med korkgolv

Korkgolven görs inte utav själva korkeken utan av barken...

Behagliga hem med korkgolv Behagliga hem med korkgolv
Värmegolv för alla rum

Värmegolv för alla rum

Att installera golvvärme i huset är ett fantastiskt sätt att sprida värme och känsla i hemmet....

Värmegolv för alla rum Värmegolv för alla rum
Textilgolv för ditt hem

Textilgolv för ditt hem

Vem vill inte ha ett mjukt och skönt golv i huset. Att du dessutom får lite ljuddämpning på köpet är ju inte heller fel....

Textilgolv för ditt hem Textilgolv för ditt hem
Golvnyheter för ditt hem

Golvnyheter för ditt hem

Det händer mycket i golvbranschen och de nya golven på marknaden känns både spännande och moderna....

Golvnyheter för ditt hem Golvnyheter för ditt hem
Miljövänliga golv

Miljövänliga golv

Golvtillverkarna är duktiga på att ta ansvar gentemot miljön....

Miljövänliga golv Miljövänliga golv
Vackra golv

Vackra golv

Skapa fantastiska konstverk och livfulla golv med hjälp av nya fräcka mönster....

Vackra golv Vackra golv
Vattenburet värmegolv i ditt uterum

Vattenburet värmegolv i ditt uterum

Nu finns det ett vattenburet golvvärmesystem till ditt uterum....

Vattenburet värmegolv i ditt uterum Vattenburet värmegolv i ditt uterum


ANNONSER
 
Portalen Interaktiv
Portalen Interaktiv AB
Kyrkvägen 7A
444 31 STENUNGSUND
Tfn: 0303-679 50
Fax: 0303-679 55
Epost: info@portalen.se
Webbplats: www.portalen.se
Sitemap